26-05-2019

Discussie "Competitie zonder enkelspellen"

Nieuwe mogelijkheid: teams waarvan de spelers alleen dubbelen en mixen. 

Het cirkelde al enige tijd rond, dat het misschien voor sommige spelers aantrekkelijk zou zijn, een competitie zonder enkelspel te organiseren. Natuurlijk kan dat, maar hoe ziet dat er dan precies uit. Her en der kwamen al wat vragen over deze opzet. Wel  een direct antwoord hebben wij ook niet, maar wel een idee.
Een team bestaat uit twee dames en twee heren. Dat houdt de volgende combinaties in: 1 DD, 1 HD, 1 GD1 en 1 GD2 en van de tegenstander 1 DD, 1 HD, 1 GD1  en 1 GD2. Normaal gesproken betekent zoiets vier wedstrijden en dat was het dan. Echter GD1 kan natuurlijk ook tegen GD2  spelen en omgekeerd GD2 tegen GD1. Briljante geesten hadden dit al lang door. Natuurlijk er zijn ook wel mitsen en maren te bedenken. Ons voorstel is echter: laten we het zo maar proberen. 

Overigens staat het iedereen vrij hoe de teams worden ingevuld. Als het eerste team zeer sterk is en het tweede team minder mogelijkheden heeft, kan er overwogen worden om daarin zo te wisselen, dat er twee teams van een gelijk niveau ontstaan. Dan zijn de kansen voor elk team, dus ook voor de teams van de tegenstanders, misschien wel zo eerlijk verdeeld.

De DDC-commissie

terug

Contact DDC